Obec Raškovice

Další informace:

 

Obsah vybrané stránky

Judo

JUDO - NOVINKY. Ve druhém kole mistrovství klubu zvítězily Raškovice.

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:


(Vyplňte pouze tehdy, jestliže chcete být informování o odpovědích na váš příspěvek)

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 


20. března 2015, 13.38

Mistrovství Euroregionu Beskydy na výbornou.

Poslední únorový víkend v Dobré, se uskutečnil pátý ročník mistrovství Euroregionu Beskydy v judu, které úspěšně navázalo na předchozích dvanáct ročníků prestižního poháru euroregionu. Letošní ročník se opět setkal s velkým zájmem jak domácích, tak zahraničních klubů. Sešlo se jich 26 s třemi stovkami soutěžících v žákovských kategoriích. Zúčastnili se Slováci ze Žiliny, Dubnice, B. Bystrice a Martina. Poláci z Těšína, Katovic, Myslowic a dalších míst. Česko reprezentovali přední moravské a Moravsko - slezské kluby. Raškovičtí byli u toho. Nominováno bylo 6 závodníků, kteří předvedli výbornou práci. Simona Gregušová a Vendula Mecová vybojovaly zlaté medaile a přispěly tak celkovému vítězství v soutěži klubů.  Při neúčasti dalších raškovických opor výborná práce. Poprvé po delší době nebyl turnaj obsazen naší přípravkou a nováčky. Těm jsme po vyhodnocení dosavadní praxe vytvořili vlastní motivační soutěž, kterou je 6. dílné mistrovství klubu. V soutěži družstev Euroregionu došlo k významné změně, která dala vyšší šance na vítězství také klubům s menším počtem závodníků. Místo klasického olympijského bodování se vyhodnotilo deset předem určených zástupců klubu bez rozdílu kategorie a váhy. O to větší byla radost borců z Raškovic, když jejich klub SKP při závěrečném účtování vyhrál s velkým náskokem před Hranicemi a Baníkem Ostrava. Našich deset nahlášených zástupců vybojovalo neskutečných devět zlatých a jedno stříbro. Vyhodnoceno bylo celkem sedm nejúspěšnějších kolektivů. V soutěži jednotlivců bylo co sledovat. Nasazení, odhodlání nebojácných benjamínků, vedle zkušenosti a kvalitní práce starších žáků. V jednotlivých kategoriích se předvedli talentovaní judisté, ale zejména většina dětí, kterým judo přináší smysluplné naplnění volného času spojené s utužováním zdraví, fyzické i psychické kondice. Přítomní diváci nejednou odměnili předvedené výkony bouřlivým potleskem. Spokojenost vyjádřil také komisař ČSJu, který provedl kontrolu regulérnosti soutěže. Mistrovství Euroregionu Beskydy se již definitivně zařadilo mezi prestižní soutěže v regionu.

 

Simona Gregušová trénovala s mistrem světa Lukášem Krpálkem.

Více než 200 vybraných judistů z řad dětí a mládeže dostalo možnost trénovat v Ostravě s mistrem světa Lukášem Krpálkem. Mezi nimi i Simona Gregušová z Raškovic. Nikdo z judistů, kteří chtějí něco dokázat, si nechtěl nechat tuto šanci ujít. Hala byla narvaná k prasknutí. Přihlížející trenéři a pyšní rodiče fotili a točili.  Lukáš byl neskutečně trpělivý, více než hodinu se podepisoval, fotil se ve skupinkách i jednotlivě, stále měl na tváři úsměv. Potom přišel na řadu společný trénink, kdy Lukáš ukázal své umění. Velké díky pořádajícímu oddílu, velké díky Lukášovi za jeho obdivuhodnou povahu a za jeho touhu ukázat světu jak jsou Češi nejlepší. Lukášovi přejeme hodně zdraví a další velké medaile.

 

 

Soustředění judistů v Raškovicích se zúčastnil japonský student juda z univerzity v Tokiu.

    Po téměř čerstvém, obrovském zážitku s naším mistrem světa Lukášem Krpálkem přichází další nezapomenutelná událost. Zúčastnění - nezapomenou. Ve dnech od 6. Až 8. března 2015 jsme uspořádali v areálu ZŠ Raškovicese judo camp pro výběr krajů a naše členy. Mimořádně náročné soustředění v kategorii žáků a dorostenců, doplněné benjamínky z Moravskoslezských oddílů. Všechny tréninkové prostory byly naplněny na maximum, 16 skvělých trenérů a asistentů se podílelo na zdokonalení všech přítomných. Ještě před začátkem soustředění, v dopoledních hodinách dělali fyzické testy členové širšího výběru Moravsko-slezského a olomouckého kraje Poté se Raškovická  tělocvična proměnila v Tokio KODOKAN. Na místo dorazil japonský student juda Tokio university  - GEN.  Všem přítomným spadla čelist. O toto nádherné a nezapomenutelné překvapení se postarali trenéři z Olomouce - profesorové juda. Díky nim, naši na vlastní oči viděli dokonalé japonské judo, měli se šanci poprat s japonským mistrem, poznali japonskou mentalitu.  Neskutečná preciznost učení jednotlivých technik dostala úplně všechny. Nechápali, proč se u Japonců učí jedna technika několik hodin, pořád a pořád dokola. Tréninkové jednotky byly i tříhodinové. Naši byli unavení a vyčerpaní, slabší postupně odstupovali. Ti, kteří pochopili - vydrželi. Starší zúčastnění se domlouvali plynule anglicky, při večerní besedě padala jedna otázka za druhou. Zájem dozvědět se a naučit se co nejvíce, byl obrovský. Hltali jsme informace.  Gen nás všechny velice obohatil, ukázal tu nejlepší cestu, jak jít vzhůru a proč je zbytečné dělat věci napůl. Díky Genovi šli ostatní velmi kvalitní, pozvaní trenéři do pozadí. V Raškovicích byli ti nejlepší z nejlepších a byli šťastní, že mohli být součástí takovéto akce.  Tentokrát, kdo z našich chyběl, musí litovat.  20 odtrénovaných hodin za tři dny v týmu „A“ tu ještě nebylo. Benjamínci, přípravka a miminka měli přizpůsoben program dle věku a technické vyspělosti. Byli nadšení a byli skvělí. Zase o krůček vpřed.

     Děkujeme všem trenérům, kteří odvedli perfektní práci. Na tomto soustředění se podíleli nejlepší z nejlepších. Sportovcům děkujeme za skvělé výkony. Děkujeme paní Šimkové a Kolouškové za skvělou stravu. Gragušovým za pomoc, kdy při výpadku sporáku navařili doma. Děkujeme maminkám za výborné buchty, které zasytili všechny účastníky (14 plechů). Mecovým za obětavou pomoc při závěrečném úklidu. Obrovské díky paní ředitelce Mgr. Haně Kachtíkové za to, že nám umožnila využít prostory školy. Jste skvělí, máme Vás rádi a těšíme se na další velkou akci právě s Vámi.

 

 

Pohár starosty Raškovic – Mistrovství klubu NOVĚ

Po zkušenostech se zapojením nejmladších dětí a přípravky do turnajů se vedení klubu rozhodlo pro uspořádání celoroční série soutěží pouze pro členy našeho klubu. Důvodem je především snaha zapojit co nejvíce našich dětí s ohledem na jejich zkušenosti a věk. Oficiální program ČSJu nedává možnost rozdělení do kategorií dle těchto parametrů. ČSJu stanoví věkové kategorie bez ohledu na zkušenosti. To přináší mnoha začátečníkům, zejména v kategorii benjamínků zbytečný stres vedoucí ke ztrátě zájmu o další trénink a zapojení do soutěží. Naše početná členská základna nám dává možnost uspořádání soutěže pouze pro vlastní závodníky. Pro začátečníky a benjamínky jde o příjemnou soutěž s vyrovnanými soupeři, pro pokročilé v oddělených kategoriích zpestření tréninku. Celý seriál soutěží bude mít 6 kol. V každém kole budou vítězové odměnění diplomem a medailí. Započteny budou body ze všech kol a celkový vítěz získá titul mistra klubu. Vítězná základna obdrží pohár starosty Raškovic.

 

Vítězství ve druhém kole mistrovství klubu vybojovali borci z Raškovic.

Soutěž pořádaná pod patronací starosty obce Jiřího Blahuty je zároveň mistrovstvím klubu.

Ve druhém kole se v tělocvičně ZŠ Raškovice sešlo 84 závodníků ze všech základen, 31 dětí bylo omluveno pro nemoc, či jiné aktivity, někteří uvedli důvod  - že se jim nechce - díky za upřímnost, ale pro trenéry opravdu bolestivé. Dalších 36 dětí nebylo omluveno a jejich rodiče nepovažovali za slušnost je omluvit. Toto trenéry a vedení oddílu velice zaráží a zdá se nám to nepochopitelné. Když nemůžeme – omluvte se. Když nechcete, naše práce je zbytečná a nemá dlouhé trvání. Největší zastoupení měla tentokrát základna z Dobré a to 32 členů. I tentokrát samotné souboje probíhaly  po důkladném rozlosování dle věku, váhy a technické vyspělosti. Malý prostor tělocvičny byl zcela zaplněn soutěžícími, rodiči a přihlížejícími diváky, kteří hlasitě povzbuzovali a fandili. Bylo se na co dívat. Naši se postupně učí nebrat prohru nijak tragicky. Začínají chápat, že boje jsou zatím jen hra a není se čeho obávat. Pěkné a statečné souboje předváděli nejmladší mini benjamínci. Některé zápasy byly ostřejší, dramatické a plné očekávání, nechyběly ani kvalitní techniky. Trenéři všech základen sledovali, jak se jejich svěřenci lepší, jak technicky rostou a byli pyšní na svoji i jejich práci. Vítězové zažili pocit radosti, poražení zklamání z prohry. Oboje patří ke každému soutěžení a přispívá to k formování zdravé osobnosti. Turnaj proběhl bez zranění, slziček bylo minimum, nikdo ze soutěže neodstoupil, z důvodu, že by neunesl prohru. Po ukončení všech bojů přišlo to nejdůležitější, ocenění nejlepších, což byli všichni zúčastnění. Medaile a diplomy právem patřily všem zúčastněným, byly totiž vybojované.

 

     Po 1. kole vede základna Frýdek-Místek. Ve druhém kole zvítězila neskutečným nasazením a touhou po vítězství domácí základna z Raškovic. Po páteční poradě, se raškovičtí spojili, zapomněli na jiné aktivity a dali vše do vítězství. Tito srdcoví hráči jsou v nevýhodě, jejich základna je početně nejmenší  a když jich 10 nenastoupí, již nemají šanci. Ti co se minule obávali prohry, pomohli týmu a nastoupili, dokonce zvítězili. Nejlepších výsledků z raškovických dosáhli Tánia Silvestrová, Václav Opatrný, Jakub Gargoš.     Děkujeme našim starším členům oddílu, kteří se úspěšně zhostili pořadatelských aktivit.  Velmi si jejich zájmu vážíme.  Vrcholoví sportovci můžou být jen vyvolení, ale žít judem můžou všichni. Vedení klubu děkuje všem sportovcům za výborný výkon v maximálním nasazení. Významně hodnotíme odvahu nováčků, kteří překonali obavy a vlastní strach. Děkujeme organizátorům a asistentům za pomoc, která přispěla k hladkému průběhu turnaje. Děkujeme rodičům za zodpovědný přístup k účasti na námi pořádaných akcích. To bereme jako ocenění naší práce.  Nakonec chceme také poděkovat vedení obce a školy v Raškovicích za podporu, kterou našemu klubu a školnímu kroužku poskytují. Všem patří velké díky. Jste skvělí, jsme tady pro vás.

 

Velký úspěch na Českém poháru v Jablonci.

Zatímco převážná část našich judistů bojovala na klubovém mistrovství, někteří z nejlepších se zúčastnili nominačního turnaje na MČR v Jablonci. Za účasti 1100 závodníků z 200 klubů a čtyř států reprezentovalo náš klub 10 borců. Obrovská konkurence a tvrdé boje jsou tou nejlepší školou pro mladé judisty. Naši nezklamali. Mladší žáci Eliška Kubíčková vybojovala s přehledem favoritky zlato a její kolega Ondřej Sláma po malém zaváhání bronz. V kategorii starších žáků se zaskvěla Karolína Kubíčková, která nenašla soupeřku a s přehledem uhájila již druhé zlato z letošní pohárové série. Výborně zabojovala také v dorostenecké kategorii, kde vybojovala bronz, když podlehla pozdější vítězce soutěže. V dorostenkách se dařilo také talentované Natálii Filipcové, která se zlepšuje soutěž od soutěže. Tentokrát jí její dobrá připravenost a výrazná aktivita v soubojích přinesla bronzovou medaili. (Když Natálka začínala, tak jsme ji nemohli dostat na soutěž, dnes patří k nejlepším českým sportovcům.) Se střídavými úspěchy se na soutěži předvedli ještě Nikola Šimková, Matěj Silvestr, Luděk Kubíček, Ondřej Chlopčík a Filip Žídek. Všem děkujeme za vzornou reprezentaci. Díky výborné práci našich reprezentantů se náš klub umístil v náročné konkurenci na 10. Místě v olympijském bodování.

 

RODIČE PŘIVEĎTE SVÉ DĚTI DO JUDA. ČEKÁME NA VÁS.

 

Tématické zařazení:

 » Sport  » Judo  

Poslat článek Diskuse (0) Autor: Luděk Kubíček Přečteno: 6261x

Mistrovství klubu se zúčastnilo 80 chlapců aděvčat.

 

Nejmladší bojovníci.

 

Raškovická opora.

 

Venda v akci.

 

Zaplněná telocvična.

 

Mistr světa a naši.

 

Společně s mistrem světa.

 

Japonský mistr Gen s naší trenérkou.

 

Beseda o Japonsku.

 

Natálie Filipcová se v Jablonci předvedla ve výborné formě.

 

Ještě jednou Natálie.

 

 

 

 

Ostatní

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    Březen 2024    

Den, kdy probíhá nějaká akce
je podtržen.

 

Anketa

Jakou dovolenou letos plánujete?

 

V ČR pobytovou

37.5%

37.5%

 

V ČR poznávací

15.1%

15.1%

 

Zahraniční pobytovou

15.6%

15.6%

 

Zahraniční poznávací

15.1%

15.1%

 

Ještě nevím

16.7%

16.7%

Nastavení cookies

Podrobnější informace o použití cookies na našem webu naleznete zde

Tato webová stránka používá cookies

K zajištění funkčnosti a analýze návštěvnosti na našem webu používáme soubory cookies. Kliknutím na tlačítko Povolit vše souhlasíte s využívaním cookies.

Nastavení cookies můžete upravit kliknutím na tlačítko Nastavení.

Další informace »